Последователи

петък, 3 август 2012 г.

КФП №128 - АТС

Привет мили дами, днес аз ще ви предизвикам при Картичкофуриите. Доста мислих, прехвърлях разни идеи и накрая пак се върнах на идеята за АТС картичка.
Ето малко информация:
ATC (ARTIST TRADING CARDS) са миниатюрни творения, изработени върху картон с размери 2 ½ х 3 ½ инча или 64 х 89 mm, т.е. с големината на визитка. Те са ръчно изработени, в малки серии и разбира се в оригинал (не се използват копия). Условието е те да изразяват стила на твореца, негова любима цветова комбинация или техника.
Освен с размера си, този вид картички се отличава и с това, че на обратната страна на картичката се записва основна информация за твореца, който я е изработил и може да изглежда ето така:
ARTIST TRADING CARD
Наименование*
Име
Информация**
Дата
*Може да дадете наименование на творението си
**Тук може да се запише името на сайта или блога на твореца или каквато и да е друга информация, която създателя на картичката прецени.
Идеята е да се разменят между хора, които изработват картички на специално организирани срещи, изложби, базари или навсякъде където се срещате с хора, изработващи картички. В някои държави се организират специални месечни сесии за размяна на АТС картички в различни градове. Основното и най-важно е личната среща, но може да се разменят и по пощата. Има и много сайтове за размяна на АТС-ки.

Проектът е стартирал през 1997 година и са създадени от швейцарският художник M.Vänçi Stirnemann. По време на своя изложба той изработва малки картини за посетителите си.
Ето моето вдъхновение за вас:
Това са 2 картички с печатите на Тим Холц, които са с размер точно като за АТС (забелязах, че много производители на печати правят такъв размер). Използвах 2 серии от сезонните дистрес мастила на Тим Холц - коледната серия и лятната серия и техниката spritz, т.е. напръскване с капки вода върху дистрес мастилата. Много не си личат капките, заради детайлните картинки, но по принцип тази техника ми стана много любима и често я ползвам

Искрено се надявам да не ви затрудня много с това предизвикателство и ще ви очаквам. А много ще се радвам да получа и екземпляр от вашите АТС-ки, дори замислям да си направя албум за събиране на такива картички. Който реши да ми изпрати своя АТС, моля да се свърже с мен на e-mail: vdobreva@gmail.com.

Наградите ще са 2 - едната е:
а другата ще е изненада.
 

7 коментара:

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Страхотна идея, Вал!
Да си призная, доста пъти съм виждала при рускините този вид картички, и винаги съм се чудила какво точно представляват. За мен е изключително ценно да разбера това.Благодаря ти!
Искрено съжалявам,че няма да успея да се включа, понеже съм на море почти до края на месеца и..едва ли ще успея тук да направя нещо подобно.
Със сигурност като се прибера ще направя!

Villi каза...

Да ,наистина е страхотна идея и е нещо което чувам и виждам за първи път:) Чудесно предизвикателство.Поздравления!:) Само не разбрах-като визитна картичка ли да са -едностранни или може да се отварят ,като мънички картички и от зад да е информацията???:))) Със сигурност ще се постарая да се включа в това много интересно предизвикателство:)))

Маги каза...

Супер интересно предизвикателство, Вале. До сега не бях чувала за такива картички. Ще се постарая да се включа. :) Много красиви неща си направила за вдъхновение.

Valchen каза...

Благодаря, момичета! Вили, картичките не са двойни, защото не играят ролята на поздравителни картички, а са точно тип визитка, която отразява характерния стил на човека, който я изработва.
Ще ви очаквам:)

Plamnito каза...

Това е истинско предизвикателство и не е за изпускане! Вече имам идея как да се включа! Възхищавам ти се как успя да се вместиш в двете максими ATC и Scrapbook! Благодаря ти!

Natallia каза...

Шикарные АТС-ки!.. Они даже магические какие-то, волшебные! Очень нравится... Я сама сделала одну серию АТС-ок, но очень хочется продолжить!

Heather D. ~ Fresh Brewed Designs каза...

Oh these are STUNNING! I love the colors. So much energy!!!

I hope you are well. Sorry it has been a while since I have popped in. End of summer - school starting - and all kinds of other crazy things makes my head spin a little. :D

Sending smiles and hugs!
Heather